22870-22561     nisida.logou@gmail.com
Πλάκες, Μήλος 848 00
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
logo

Η ομάδα μας

Νεγρεπόντη Κατερίνα

Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών, Λογοθεραπεύτρια

~ Νησίδα Λόγου

Η Νεγρεπόντη Κατερίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών. Μεγάλωσε στον Πειραιά και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Μήλο. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος Αναπτυξιακών Γλωσσικών Διαταραχών, του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Επιπλέον είναι κάτοχος πτυχίου με τίτλο «Εθελόντρια Διερμηνέας Ολικής Επικοινωνίας και Νοηματικής Γλώσσας» της Πανελλήνιας Αντικωφωτικής και Λογοθεραπευτικής Οργάνωσης Πατρών.

Από το 2019 παρείχε στη Μήλο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που αποσκοπούσαν στην αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας και σίτισης, τόσο σε παιδιά όσο και σε εφήβους. Από τον Ιανουάριο του 2022, διατηρεί το κέντρο ειδικών θεραπειών «Νησίδα Λόγου» όπου είναι επιστημονικά υπεύθυνη.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας συνεργάστηκε με κέντρα ειδικών θεραπειών στον Πειραιά και στην Αθήνα. Επιπλέον, εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, αναλαμβάνοντας παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές(ΔΑΔ). Σε επίπεδο εθελοντισμού, υπήρξε Λογοθεραπεύτρια στη «Κιβωτό του Κόσμου» στο παράρτημα του Πειραιά.

Για την διεκπεραίωση της πτυχιακής της εργασίας, συνεργάστηκε με το νοσοκομείο Πατρών ΄΄Άγιος Αντρέας΄΄ καθώς είχε αναλάβει τον σχεδιασμό θεραπευτικής παρέμβασης αναλφάβητης ενήλικα με νευρογενή διαταραχή ομιλίας. 

Ως μέρος της συνεχούς της επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένες από αυτές: P.E.C.S (Picture Exchange Communication System), TEACCH (Treatment and Education of Autistic and Communication Handicapped Children), Social Stories, Intensive Interaction και γλωσσικόπρόγραμμα MAKATON.  Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης στη στοματική κοιλότητα οι οποίες αφορούν στη βελτίωση ομιλίας και σίτισης - Οral Placement Therapy level 1, Οral Placement Therapy level 2 καθώς και στο Feeding Therapy. Έχει εκπαιδευτεί στο λογισμικό αξιολογητικό εργαλείο ΠΡΗ(προσαρμογή-Πράξη-Προσέγγιση) ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για αξιολόγηση και αποκατάσταση Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής, Τραυλισμού καθώς και σεμινάρια για την οπτική αντίληψη και πώς αυτή επηρεάζει την ανάγνωση.

Είναι εκπαιδευμένη ώστε να χορηγεί σταθμισμένα αξιολογητικά εργαλεία όπως:  Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου(ΔΕΛ), Δοκιμασία Πληροφοριακής και Γραμματικής Επάρκειας (Εικόνες Δράσης), ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.  Εκτός από τις συνεχείς της εκπαιδεύσεις, η ίδια έχει ολοκληρώσει αρκετούς ομαδικούς εποπτικούς κύκλους  και τη παρούσα περίοδο βρίσκεται σε ατομική συστηματική εποπτεία. 

Έχει υπάρξει διοργανώτρια και ομιλήτρια με θέματα όπως «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ», «ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΕΠ-Υ;» απευθυνόμενη τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Τέλος, μέσω του συλλόγου της, έχει υπάρξει ομιλήτρια σε webinar με τίτλο «Η ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ». Τέλος, ήταν ομιλήτρια στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, όπου μαζί με συναδέλφους της, παρουσίασαν πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγαν με θέμα : «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ».

Μουζάκα Νίκη

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια

~ Νησίδα Λόγου

Η Μουζάκη Νίκη κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι πτυχιούχος  Παιγνιοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα». Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών & Δραματοθεραπευτών και εν δυνάμει μέλος της European Association for Psychotherapy.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένες μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Σχολική Ψυχολογία, στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Διαχείριση Διαζυγίου Γονέων καθώς και στην Παιδική Παχυσαρκία - Διατροφικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων.

Ταυτόχρονα, εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στη χορήγηση του ψυχομετρικού τεστ νοημοσύνης Wisciii, στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με ΔΑΔ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές), στο LifeCoaching καθώς και στη Δημιουργική Εποπτεία Ψυχολόγων & Ψυχοθεραπευτών.

Κατά το παρελθόν απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ημέρας πλαισιώνοντας παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, σε κατασκηνώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε οικοτροφεία, στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε βιωματικά/ ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών, σε σχολές γονέων καθώς και σε ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα Κέντρων Διατροφής.

Κατά τη παρούσα χρονική περίοδο, συνεργάζεται με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια. Παράλληλα, διδάσκει στις Μεταπτυχιακές σπουδές Παιγνιοθεραπείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Τέλος, έχει υπάρξει αθλήτρια πετοσφαίρισης σε επίπεδο πρωταθλητισμού και συνεχίζει προσφέροντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.

Back to top